Kalligrafie: Sierlijke letters vloeien uit je pen…

Ritsel Creatief - Kalligrafie Kalligrafie of de ‘kunst van het schoon schrijven’ is een fascinerende ambacht. Bij Ritsel Creatief leer je kalligrafie in Nijlen beoefenen en word je een meester in het beschrijven van kaarten, een canvas tot zelfs een dakpan.

Handgeschreven mooi

Rita Vervoort is een gepassioneerd kalligrafiekunstenaar. Haar liefde om sierlijk te schrijven, geeft ze graag door aan jou. Tijdens de workshops kalligrafie die 1 keer om de 14 dagen plaatsvinden leert ze je met veel geduld kunstzinnig schrijven met een losse pen en inkt. Er is geen voorkennis vereist en iedereen volgt de les op zijn eigen tempo.

Kalligrafen gebruiken verschillende stijlen zoals de Romeinse capitaal, de middeleeuwse unicaal of zelfs de cursief of Karolingische minuskel. De bedoeling is dat je per soort schrift enkele werken kan maken en voorwerpen leert beschrijven. Zo leert Rita je de techniek om kaarten te beschrijven of kalligrafie uit te werken op een canvas, tot zelfs een dakpan versieren met dit kunstzinnig schrift.

Kalligrafie en geduld gaan hand in hand. Elke letter of specifieke krul wordt minutieus aangeleerd.

Contact opnemen

Rita Vervoort verkoopt zelf ook handgemaakte kaarten met kalligrafisch schrift of kunstwerkjes en maakt ook cadeautjes op bestelling. Neem een kijkje in de online winkel of neem contact op voor meer inlichtingen.

Back to Top